2023 için yeni iç tasarım trendleri

Hasan

Member
Salone del Mobile ve Milano Tasarım Haftası 2023 randevusu geri geldi; bu, üretim şirketlerinin ve tasarımcıların gelecek için düşündükleri yeni ürünleri keşfetmenizi sağlayacak. ne beklenebilir.

Mevcut trend artık 90’lardan itibaren gelişen saf minimalizm değil, çok temiz ve sıcak çizgilerle karakterize edilen yumuşak minimalizm. Bu nedenle, siyahın sertliğini azaltan gri tonlarının sıklıkla kullanılması ve betondan daha hoş görünen ahşap zeminlerin kullanılması sayesinde İskandinav tasarımı son yıllarda çok başarılı olmuştur.

Sıcaklık ve yumuşaklık arayışının yanı sıra, sadece yer sorunu için değil, aynı zamanda yeni ortamlar yaratmak için de dönüştürülebilir mobilyaları tercih etme ve insanı bir kucak gibi sarabilen yüksek sırtlı mobilya arayışları da yeni bir trend. ses yalıtım malzemeleri ile.

Son yıllarda eko-tasarım, geri dönüşüm ve yeni malzeme arayışlarına daha fazla ilgi gösterildi. Pirinç işleme atığının veya kahve kapsüllerinin geri kazanılmasından elde edilen malzemelerle veya yine kalıp işlemeden elde edilen ve dekoratif ürünler haline gelmek üzere işlenen malzemelerle yapılan ürünler yaratma yönünde artan bir eğilim olmuştur. Artık Ev Dekorasyonu ile uğraşan herkesin önce malzemeler üzerinde titiz bir araştırma yapması ve ancak ondan sonra şekillere konsantre olması gerekecek.

Özellikle, örneğin, aldığınız, kaldığınız, dinlenip keyifli zaman geçirdiğiniz yaşam alanını kişiselleştirmenize izin verdiği için her yaşam bağlamında her zaman büyük önem taşıyan kanepeler ve büfelerle ilgili olarak, öneriler iki başlık altında özetlenebilir. Teller: Çizgilerin aşırı sadeliği, koltuklar söz konusu olduğunda işlevsellik ve konforu bir araya getirmeyi başaran giderek daha gelişmiş teknik araştırmaların sonucu ve bir zamanlar aşılmaz olan iç ve dış mekan mobilyası ayrımını ortadan kaldıran dış mekan ve iç mekan mobilyaları arasındaki stil karışımı. dışarıda, yaşam alanı ve bahçe arasında.

Sonuç, mekan algısını genişleten ve insanı her zamankinden daha fazla kişinin hayatının merkezine yerleştiren projelerin, dokuların, renklerin ve malzemelerin uyumlu bir sürekliliği içinde açık ortamlardır.

Genel olarak, bu yılın trendlerinin çoğu bu nedenle son yıllardakilerle süreklilik içinde olacak, ancak çevreye ve doğaya daha fazla dikkat duygusu yaratan daha tutarlı bir doğal taş kullanımı var. Bu da plastik ya da akrilik gibi yapay malzemelerden uzak durarak daha sağlıklı bir hayat yaşıyormuş hissi veriyor.

2023 için renk seçiminde de güzel bir değişiklik var, yumuşak ve pastel tonların güçlü varlığı, bazen gözle zar zor görülebilen mat ve rafine bitişlerle birleşerek evlerde lüks bir etki yaratıyor. Cesur olmak isteyenler, turuncudan zerdeçala, menekşeden fuşyaya, adaçayı yeşilinden deniz mavisine, elektrik mavisinden turkuaz’a uzanan canlı ve yoğun renk yelpazesinden seçim yapabilir.

Kumaş seçiminde pamuk ve yün ağırlıklı, hem sade hem de sade şam motiflerinde kadifeye dönüş. Wood, evin her odasının kahramanı olacak. Ayrıca, esası çağrıştıran sert ve kare çizgiler olacak, ancak aynı zamanda özellikle kanepeler, sandalyeler ve gardıroplar gibi unsurları karakterize edecek daha kıvrımlı ve kuşatıcı şekiller olacak, aslında yuvarlak ve düzensiz şekiller doğal dünyayı daha iyi yansıtıyor gibi görünüyor. ve evde yaşayanların kişiliğinin birçok yönü.

Son olarak, mobilyaların modülerliği, fonksiyonelliğin tasarımla birleştiği, kişiye özel çözümler ve dönüştürülebilir ortamlar için temel olacaktır.
 
Üst