“60 yıl bir hedeften ziyade bir dönüm noktasıdır. Edizione Başkanı mı? Bir amaç değildi”

Hasan

Member
“Her birimiz, beklemediğimiz şeyler başımıza geldiğinde yaptığımız şeydir.” O söylüyor Alessandro Benetton 60. yaş günü vesilesiyle röportaj yapan 'Corriere della Sera' şunları ekliyor: “Bir hedeften çok, bir sahne düşünmeyi seviyorum. Geçmişe çok fazla bakamayacak kadar daima geleceğe odaklanmış oldum.” .

Şimdi 60 yaşında, aile holding şirketinin başkanı: “Biri bir gecede başarılı olmanın otuz yıl sürdüğünü söyledi. Şaka yapıyorum… Edizione'nin başkanı olmak kendime koymadığım bir hedefti. Önemli bir ailenin parçası olmanın gururuyla birlikte her zaman bağımsız bir yola sahip olma ihtiyacını hissettim. Ve aile üyelerimle her zaman mükemmel olan ilişkilerimi, çoğu zaman muhalif olan şirket faaliyetlerine ilişkin bakış açımdan ayırdım. Daha sonra kritik bir anda söylediklerim ve düşündüklerim diğer hissedarlar tarafından da doğru görüldü ve kendimi hiç olmaya çalışmadığım bir yerde buldum.”

Morandi köprüsünün çöküşü – Benetton, “Benetton giyiminde geçirdiğim dönem dışında her zaman aile işinin dışında olduğunu hatırlıyor. Kaliforniya'da oğlumla sörf yapıyordum. Sudan çıkıyorum, sosyal medyayı açıyorum ve ne olduğunu bilmeden, Şöyle mesajlar buluyorum: Umarım köpekbalıkları oğlunuzu yer. Bu kadar çok can kaybı ve pek çok ailenin evsiz kalması nedeniyle yaşanan büyük insani acıya ek olarak” diyor “derhal özür dilemesi tavsiye edildiAncak röportajda ne şirketin ne de ailenin özür dilediğini hatırlıyoruz: “Bu durumlarda avukatların ve iletişim ajanslarının kötü tavsiyeleri devreye giriyor. Ben, kişisel olarak, Özür diledim ve onları yeniledim. Autostrade'i kontrol eden Atlantia hakkında hiçbir şey söyleyemem çünkü Edizione yalnızca yüzde 30 hisseye sahipti ve yönetim kurulunda yalnızca bir Benetton yer alıyordu. Edizione'de Gilberto amca iyi niyetle her şeyi bir süreliğine yöneticilere devretmişti, belki de kuşak geçişindeki çatışmaları önlemek için. Ancak genellikle bu tür bir yetkilendirme, yeterli bir kurumsal kültür oluşturulduktan sonra gerçekleşir; aksi takdirde risk, yönetimin sanki şirket sahipleriymiş gibi karar alma hakkına sahip olduğunu düşünmesidir.”

“Bu trajediyi üçüncü taraf bir gözlemci olarak yaşadım – kendisi tekrarlıyor – bu asla iptal edilemez veya unutulamaz. Bu kadar çok şeyi devretmenin çok çabuk alınan bir yol olduğunu defalarca belirtmiştim.. Trajedi ne düşündüğümü açıkça ortaya koydu. Aynı yıl amcamlardan ikisi Carlo ve Gilberto vefat etti. O noktada diğer kuzenlerin de aynı şekilde hissettiğini keşfettim. Ve birlikte kurucu babaların değerlerine dönmeye karar verdik.” Liderliği devralma kararının zamanı gelince ise şunu ekliyor: “Herkesin kendi sorumluluğunu alması gerektiğini düşünüyorum. Ancak üyeler arasındaki tartışmalar ve paylaşılan kararlar benim için her zaman bir katma değer olmuştur.”

Ne kadar Edizione'nin geleceğine“Bu üç yılda büyüdü ama geçmişle bir kopukluk içinde. Aralık ayında New York'ta, sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ödüllendiren Yılın Küresel Savunucusu ödülünü kazandı: emisyonlarımızı 2040 yılına kadar ortadan kaldıracağız, yani on yıl öncesinden Avrupa'nın belirttiği son tarih. Aeroporti di Roma yapılan yatırımlarla amiral gemisi haline geldiaynı zamanda en yenilikçi havaalanı hizmetleri girişimlerine adanmış bir merkez oluşturuyor. Eskiden Atlantia, şimdi Mundys, İtalyan kalbi ve kafasına sahip bir şirket, artık ülkemizin otoyollarını yönetmiyor ancak Abertis'teki ortağımız Florentino Peres ile olan ilişkisi sayesinde altyapı alanında küresel düzeyde lider konumunda. “.

Son olarak üç çocukla ilişkiler konusunda Alessandro Benetton, gazeteye verdiği röportajda şunları söylüyor: “Bizim evde öpücük ve kucaklaşma sıkıntısı yok. Romantik bir film izlediğimizde ise en çok etkilenenler Tobias oluyor. ve ben, evin iki adamı”.