Alman Yordamı Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet küçük hokkaido kabağı (1-1,5 kilo)
- 1 adet büyük patates
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet zencefil (baş parmak kadar)
- 1 adet küp zerzevat bulyon yahut 1 talı kaşığı vegeta tozu (sebze çeşni)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml süt yahut krema
- Yaklaşık 2 litre sıcak su (aslında koyu katı kıvamı lakin siz istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz benim gibi)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hokkaido kabağın çekirdeği çıkarılır ve küp formunda doğranır (hokkaido kabak soyulmaya gerek yok).
- Tüm zerzevatları güzelce yıkayın zencefil, patates, havuç ve soğan kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
- Birinci evvela zencefil ve soğanı öncesinden sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavurun.
- Sıvı yağı orta ateşte tencereye alın ısındıktan daha sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve zencefil, havuç, patatesi, bal kabakları ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
- Akabinde suyu, bulyonu ve baharatların eğini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişirin.
- Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan daha sonra, büsbütün pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve yeniden ocağa alıp pişirmeye devam edin.
- Bir iki dakika kaynadıktan daha sonra son aşamada, süt eklenir ve ateşten alınır.
- Ben ek olarak 1 adet limon suyu ekliyorum bu biçimdelikle lezzeti ikiye katlanıyor