Alman Yöntemi Bal Kabağı Çorbası

SULTAN

Mod
Global Mod
Alman Yordamı Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 1 adet küçük hokkaido kabağı (1-1,5 kilo)
  • 1 adet büyük patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet zencefil (baş parmak kadar)
  • 1 adet küp zerzevat bulyon yahut 1 talı kaşığı vegeta tozu (sebze çeşni)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 100 ml süt yahut krema
  • Yaklaşık 2 litre sıcak su (aslında koyu katı kıvamı lakin siz istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz benim gibi)
Alman Adabı Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle hokkaido kabağın çekirdeği çıkarılır ve küp formunda doğranır (hokkaido kabak soyulmaya gerek yok).
  2. Tüm zerzevatları güzelce yıkayın zencefil, patates, havuç ve soğan kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
  3. Birinci evvela zencefil ve soğanı öncesinden sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavurun.
  4. Sıvı yağı orta ateşte tencereye alın ısındıktan daha sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve zencefil, havuç, patatesi, bal kabakları ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
  5. Akabinde suyu, bulyonu ve baharatların eğini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişirin.
  6. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan daha sonra, büsbütün pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve yeniden ocağa alıp pişirmeye devam edin.
  7. Bir iki dakika kaynadıktan daha sonra son aşamada, süt eklenir ve ateşten alınır.
  8. Ben ek olarak 1 adet limon suyu ekliyorum bu biçimdelikle lezzeti ikiye katlanıyor
    ☺
    .
Alman Tarzı Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı