Artık Gerizekalılar İçin Çalışmak Yok!

Hasan

Member
Better’daki balayı aşaması. com bol bol bedavayla açıldı. Çalışanlar Zoom çöpçü avı yaptı. Zoom yemek kursları yaptılar. Kendilerine tekila ve çikolatalı süt tozu ve firma ismiyle markalı çam kutuları gönderildi. Bir Peloton da dahil olmak üzere eşantiyonlar için yarıştılar. Burası, öğle yemeklerinin kapsandığı ve eğitim oturumlarında komik şapkaların yer aldığı, şirketlerin yaz kamplarıyla buluştuğu yerdi.

41 yaşındaki Christian Chapman, Better sırasında duygularını karşılaştırdı. com’un yeni bir ilişkinin başını çeken yönüne yönelmesi. Avantajlar boldu, görev sağlamdı ve ipotek sigortası eğitmeni Bay Chapman hızlı ve sert düştü. “LGTM!” o ve takım arkadaşları tezahürat yaptı, bu da “Hadi Parayı Alalım. ”

Yakında, yine de, kırmızı bayraklar vardı. En dikkate değer olanı, geçen yaz şirketin CEO’su Vishal Garg’ın rekabeti yenmekle ilgili küfürlü bir monolog salması ve Bay Chapman’ın sesini kısmasını ve küçük kızını odadan dışarı atmasını istemesi sırasında bir video görüşmesiydi.

Ardından, geçen ay Bay Garg 900 Better’ı çağırdı. Bay Chapman da dahil olmak üzere çalışanlarının yaklaşık yüzde 9’u com çalışanları tarafından kaydedildi ve çevrimiçi olarak kaydedilen ve paylaşılan bir Zoom aramasında onları işten çıkardı. Bay Garg daha sonra özür diledi, ancak bir haftadan biraz uzun bir süre sonra şirketin yönetim kurulu, kurucunun ve CEO’nun görevinden “izin aldığını” duyurdu.

Yaklaşık iki yıldır kanepeler ofis oldu. İş arkadaşları anlık mesaj avatarlarıdır. Ve kendisine şok edici değişiklikler dayatılan bir iş gücü, insanların kurumsal hayatta birbirlerine nasıl davrandıklarına dair temel varsayımlarını yeniden gözden geçirdi.

Geçen yıl yönetici koçluğu hizmetlerine ilginin arttığını gören C-Suite Coach firmasının CEO’su Angelina Darrisaw, “Sarsıntılı patronlarla uğraşmaya karşı tolerans azaldı” dedi. “Sadece uyanıp insanları yönetemezsiniz” diye ekledi. “Şirketler, yöneticilerimizin gerçekten yönetmek için donanımlı olduğundan nasıl emin olacağımızı düşünüyor. ”

İşyeri davranışının incelenmesi, uygun ofis davranışı hakkında birkaç yıl süren yüksek profilli konuşmalardan sonra gelir. #MeToo hareketi, cinsel saldırı suçlamalarının ardından düzinelerce yöneticiyi istifaya sevk etti. George Floyd’un öldürülmesinin ardından gerçekleştirilen Black Lives Matter protestoları, şirket liderlerini geçmişteki ayrımcı davranışlar ve iş güçlerinde ırksal çeşitlilik eksikliği nedeniyle özür dilemeye ve düzeltme sözü vermeye sevk etti.

Ve giderek artan bir şekilde, insanların çalışma rutinleri pandemi tarafından alt üst edildiğinden, ofis anlaşmasının bir parçası olarak omuz silktikleri tatsızlıkların ve birikmiş küçük düşürücülerin birikimini sorgulamaya başladılar. Bazıları diyor ki: artık gerizekalılar için çalışmak yok.

Ama bu kaba meslektaş hesaplaşmasına bir hıçkırık getiren bir pislik olmak yasa dışı değil. Zorbalığın tanımı genellikle kahve getirenin gözündedir.

Son yılların pop kültürü arketipi, standartları stiletto topuklu ayakkabılarından daha yüksek olan buz kraliçesi, “The Devil Wears Prada”da Miranda Priestly rolündeki Meryl Streep (ince örtülü Anna Wintour). Bir asistana sorabilecek türden bir patron: “Kahvemin burada olmamasının bir nedeni var mı? Öldü mü ya da başka bir şey mi?”

Gerçek hayatta, pislik davranışı bir sincap yelpazesinde mevcuttur. Vizyonu ve hırsı personelin öfkesini sorgulamasını zorlaştırabilecek bir kurucu var – kovduğu çalışanları çok az saat ayırarak şirketten “çalmakla” suçlayan Bay Garg gibi. (Yorum taleplerine yanıt olarak Better.com, Bay Garg’ın işten çıkarmaları uygulama şekli nedeniyle Aralık ayı başında yaptığı özüre dikkat çekti.)

Eleştirmenlerce beğenilen sanat yapan ve aynı zamanda astlara zımba atan Hollywood kralı Scott Rudin örneği var. (Daha sonra özür diledi.)

Away’in eski CEO’su Steph Korey, günün ve gecenin her saatinde sadakat ve Slack aktivitesi talep ediyor. Çalışanlarına izin talep etmeyi bırakmalarını söyleyen bir mesajda, “Bu gruptaki herkesin bu kariyer geliştirme fırsatını yaratırken gösterdiğim düşünceyi takdir etmesini umuyorum” diye yazdı. (Bayan Korey de özür diledi.)

Ve bir de kendi liderlik tarzına MBR olarak atıfta bulunan Oracle’dan Larry Ellison gibi, “alay yoluyla yönetim” için kendi kaderini tayin eden tip var. ”

Bay Ellison bir keresinde, “Entelektüel yıldırma ve retorik zorbalık konusunda iyi olmalısınız” dedi.

(Daha sonra bunu “deneyimsiz ve güvensiz” bir C.E.O. stratejisi olarak reddetti)

Kredi. . . Nicolas Ortega

New York Üniversitesi’nde sosyal psikolog olan Tessa West, buldozer, parasız binici, gaz lambası ve öpüşme/tekme gibi bir avuç dolusu taslağı çizen “Jerkes at Work” adlı kötü kişilikler için bir alan rehberi yazdı. aşağılayıcı. Örneklerinin çoğu, rapor edilmesi daha zor olan patronlardır.

Bayan West için bu görev kişiseldir. Bir işyeri pisliği ile kendi karşılaşması, Connecticut Üniversitesi’ndeki yüksek lisans sırasında, bir akran sabotajın yaratıcı biçimlerine başvurduğunda geldi: Bayan West’e bir toplantı için yanlış zaman vererek, böylece geç gelmesi ve kıyafetlerinin aşırı cinselleştirilmiş olduğunu söyledi. (“Bir California kızı gibi giyindim,” dedi Bayan West. )

Yorumlar, temel görgü kuralları dışında herhangi bir davranış kuralını açıkça ihlal etmediği için, Bayan West, sorunu tırmandırmaktan çekindi.

“İklim değişti,” diye düşündü Bayan West. “Sanırım artık bu davranışların gerçekten uygunsuz olduğunun farkındayız. ”

İşe gitmek her zaman çeşitli tatsızlıkları kabul etmek anlamına gelir: işe gidip gelmek, kahve öncesi sohbet, daha sabah 10 olmasa bile sana söylediklerini yapmanı isteyen insanlar. m.

Ancak bazıları için geçen yıl, işçi ve patron arasındaki güç tahterevallisini yeniden dengeledi. Belki de istifa edenlerin sayısındaki artıştı: rekor bir rekor olan 4,5 milyon Amerikalı, Kasım ayında işlerini gönüllü olarak bıraktı. Belki de ofise dönüş planlarının azalan gelgitleriydi. Değişiklik ne olursa olsun, daha fazla çalışan, yöneticilerini çağırmak için yetkilendirilmiş hissediyor.

Bayan Darrisaw, “Kariyerimin tamamı boyunca, ‘İş yerinde tam olarak kendiniz olun’ ifadesini duyardım ve bu, bir renk patlaması giymek anlamına gelirdi” dedi. “Artık bu, ekibinizle meditasyon yapmak için zaman ayırmak, şirketin topluluğunuzu desteklemek için nasıl göründüğü hakkında konuşmalar için zaman ayırmak anlamına geliyor. ”

26 yaşındaki Jacquelyn Carter, pandeminin başlangıcında işini bırakacağını düşünmüyordu. Houston’da kar amacı gütmeyen bir kuruluşta çalışıyordu ve 30 yıldır aynı yerde çalışan annesi ona bir takıma mümkün olduğunca uzun süre bağlı kalmanın önemli olduğunu öğretmişti.

Ama ufak tefek şeyler artmaya başladı. Bazı meslektaşları düzenli olarak adını unuttu. Diğerleri toplantılarda onun hakkında konuştu. Kuruluştaki bir yönetici, onun fikrini “aptalca” olarak nitelendirdi. ”

Ve bir Siyah kadın olarak, beyaz meslektaşlarının duyarsız yorumlarını yaparken buldu kendini.

“Kendi alanınıza döndüğünüzde, ‘Koridorda yanımdan geçen ve saçlarım hakkında yorum yapan biriyle uğraşmak zorunda değilim’ fark ediyorsunuz” dedi.

Destiny’s Child’ın “Faturalar, Faturalar, Faturalar” ve Cardi B’nin “Para”sını içeren gönderileriyle, sevmedikleri işleri bırakma kararlarını kutlayan diğer insanların TikToks’unu (QuitTok) izledi. Türün en önemli örneklerinden biri: Üç kadından oluşan bir grup, ekran dışında dans ederek şu metine doğru ilerliyor: “Şirket, toksik yönetimini düzeltmektense 3 güvenilir çalışkan çalışanını kaybetmeyi tercih eder. ”

Bayan Carter, ortalama bir iş arkadaşının işvereninden ayrılmak için en iyi sebep olduğuna karar verdi, bu yüzden yeni fırsatlar aramaya başladı ve ardından Bayan Darrisaw’ın firmasına katıldı.

Kötü patron veda mesajları ayrıca, Arkansas’ta büyük bir mağazada çalışan 23 yaşındaki Kristofer Flatt da dahil olmak üzere bazılarına perakendeden ofis işlerine atlamak için ilham verdi. Yöneticilerinin daha fazla koruyucu ekipman için ricalarını görmezden geldiğini, kendisine hiçbir açıklama yapmadan zaman alıcı görevler verdiğini söyledi – “o koridordaki öğeyi kuş yemi yerine kömürle değiştirin” – ve bir cenaze için izin alma talebini sorguladı. 2020 baharında işi bıraktı ve kurumsal bir işe geçti.

İşyeri eğitimleri veren Emtrain’i yöneten Janine Yancey, “Bir iş lideriyseniz ve mümkün olan en iyi yeteneği işe almak istiyorsanız, önceliklendirmeye ve bilinçli kültür yaratma işine başlamanız gerekir” dedi.

“Son birkaç on yılda şirketler, liderlik ve yönetim becerilerini geliştirmeye çok fazla zaman ve kaynak ayırmadı” dedi. “Herkes teknik becerilere, ne’ye odaklanıyor, ama nasıl olduğuna değil. ”

Bayan Yancey, bir iş avukatı olarak çalışıyordu. Ancak, görmek istediği işyeri değişikliklerinin yalnızca yasal reformla sağlanmayacağını hissetmeye başladı; 2015’te Ellen Pao’nun risk sermayesi şirketi Kleiner Perkins Caufield & Byers’a karşı açtığı cinsiyet ayrımcılığı davasını kaybettiğini gördüğünde bu durum bir kez daha doğrulandı: “ Yasalar asgari düzeydedir,” dedi Bayan Yancey. “Toplum değişmeli. ”

Shani Ospina’nın çalışması bu değişimi hızlandırmaya çalışıyor. O profesyonel bir pislik devriyesidir. Bir yazılım ve danışmanlık şirketi olan Strategyzer ile çalışan bir yönetici koçu, iş adaylarının kişilik uyumunu değerlendirmek için görüşme sürecinde 90 dakikalık taramalar gerçekleştirerek şirketin bir takım oyuncusu olma vurgusunu güçlendirmeye yardımcı olur.

“Kendinizin en çok hangi yönü ile gurur duyuyorsunuz?” Bayan Ospina sorarak başlıyor. Sonra daha derine iner: “Kendinizle ilgili en çok hangi yönünüzü değiştirmek istersiniz?” (Umduğumdan bir yıl sonra terfi aldım.)

Bayan Ospina’nın sürecine, çoğu insanın bazen önemsiz olduğu fikri rehberlik ediyor, ancak ortalama bir insanı sert çekirdekli pisliklerden ayıran şey, başarısızlıkları tanıma ve iyileştirmeye çalışma kapasitesidir.

Strategyzer’ın kurucularından Alex Osterwalder, ortak pislik niteliklerinin iş arkadaşlarını suçlamak, geri bildirimi reddetmek ve insanların arkasından konuşmak olduğunu söylüyor. Sarsıntısızlık taramasının teknik beceriler aramak kadar önemli olduğuna inanıyor.

Sarsıntı, beceriksizlik gibi, üretkenliğe zarar verir. Ve özellikle işin nasıl yapıldığından çok çıktıya önem veren bir şirket kültüründe, rütbeler arasında yükselen yetkin gerizekalıların geniş kapsamlı etkileri olabilir. İnsanlar, meslektaş dayanışması için değil, performans için altın yıldız alırlar.

Finansal hizmetler firması Baird, ilkeyi politikada kodlayarak bir adım daha ileri götürdü. Çalışanlar, oryantasyonları sırasında şirketin “pislik kuralı yok” konusunda bilgilendirilir – hatta eğitim materyallerine bile yazılır. İnsan kaynakları başkanı Leslie Dixon, insanları bunu ihlal ettikleri için kovdu.

Bayan Dixon, “Bunu basılı olarak yayınlayarak ve işe alındıklarında ve kariyerleri boyunca bunun hakkında konuşarak, yasadışı olmayan ancak rahatsız edici olabilecek davranışlar hakkında çok açık bir konuşmayı teşvik ediyor” dedi.

Strategyzer’deki ekip gibi, Baird’in politikasının uygulayıcıları, kabalığın değişmez bir özellik olmadığının farkındalar. İnsanlar hatalar için kovulmaz. Şirketin kültür ve entegrasyon direktörü Beth Kavelaris bile yıllar önce kendi davranışlarını yeniden düşünmesine yardımcı olan geri bildirimler aldığını söyledi.

Bayan Kavelaris, “Patronumdan, ‘Daha iyi dinlemeyi öğrenmelisin Beth’ dedi ve sanırım o bana bunu söylerken sözünü kestim,” dedi. “İyileştim. Bunu uzun zamandır söylememiştim. ”

Geçen ay, Zoom üzerinden 900 kişiyi kovmuş olan Bay Garg, Better’a bir özür yayınladı. com ekibi. “Etkilenen bireylere gereken saygıyı ve takdiri gösteremedim” diye yazdı ve daha iyisini yapmaya söz verdi. Not, şeffaf olma ve 2022 hedeflerini paylaşma sözüyle sona erdi.

Hesaplaşması, neredeyse her şirketin aynı hedefi paylaştığı bir anda geldi: yeteneği elde tutmak. Personeli olmayan hiç kimse metriklere ulaşamaz.

Ve birçoğu, kötü davranış gibi bir iş gücünü zayıflatan hiçbir şey olmadığını fark ediyor. Örneğin C-Suite Coach’dan Bayan Darrisaw, şirketlerin kültürlerini nasıl geliştirebileceklerini değerlendirmelerine yardımcı olur. “Daha fazla insan belirli takımlardan ayrılmaya mı çalışıyor?” müşterilere soruyor. “Bu genellikle size yönetim tarzının nasıl olduğunu söyler. ”

Bazen işçiler, kötü meslektaşlarını adlandırabilir ve utandırabilir – ancak diğer durumlarda, bu iş onun yerine istifa edenlere düşer. Bu da sezondan ayrılmanın gerizekalılar için sorun yaratabileceği anlamına geliyor.