Casasco (Avrupalı Girişimciler), ‘Avrupa’da KOBİ’lere söz hakkı veriyor’

Hasan

Member
“Önümüzdeki yıl Avrupa seçimleri yapılacak ve sesimizi duyurmak için bir fırsat daha olacak. Bu sürecin dışında kalamayız: Küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişimini her zaman yüreklerinde tutmuş olan halkçı, liberal ve garantör güçleri desteklemeliyiz.” Avrupa Girişimciler Başkanı, Avrupa Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Konfederasyonu (27 dernek, 2,4 milyondan fazla işletme ve 20 milyondan fazla çalışan) ve Confapi’nin fahri başkanı.

Atama, Casasco’nun yeni kurumsal taahhütler nedeniyle bir yıl önceden görevinden istifa edeceğinin duyurulmasına tanık oldu; bu karar, hem birinci başkan yardımcısı hem de Mart 2021’den itibaren başkan olarak uzun bir yolculuğun ardından gelen bir karardır. Mevcut konsolidasyona kadar Avrupa Konfederasyonu.

“Geçen Ekim’de – diye hatırladı – İtalyan parlamentosuna, başkan yardımcısı Antonio Tajani’nin küçükleri desteklemek için her zaman güç ve tutkuyla çalıştığı EPP’nin her zaman önemli bir üyesi olan bir parti olan Forza Italia’nın temsilcisi olarak girdim. hem İtalya’da hem de Avrupa’da orta ölçekli işletmeler ve orta ölçekli işletmeler.Desteklerinizle yapılan çalışmalardan memnunum ve ayrıca gidilecek uzun yolun da farkındayım.Bu Konfederasyon başkanlığını emin ellere bırakma zamanının geldiğine inanıyorum. , güçlendim ve yeni hedeflere ulaşmaya hazırım. İşlerimizin çıkarlarını ve değerini savunmak için her zaman yanınızda olacağım”. Onursal Başkan olarak atanan Casasco’nun sözleri, tüm meclisten uzun ve sıcak bir alkış aldı.

Ancak Casasco konuşmasında başta enerji sektörü olmak üzere Avrupalı firmaları bekleyen zorluklara da değindi: “Avrupa enerji kaynakları alanında özerkleşmeli ve bu alanda teknolojik tarafsızlık arayışına girmeli. Girişimcilerimiz çevresel sürdürülebilirlik ve dijitalleşme süreçlerinin ne kadar önemli olduğunun uzun zamandır farkındalar. sadece önemli bir ufuk değil, aynı zamanda işleri için gelişme ve rekabet gücü için bir fırsattır”. “Son yıllarda – diye ekledi – Avrupalı KOBİ’ler pandemik krizin yıkıcı etkilerinin üstesinden geldi ve durdurdu, bir kez daha kıta genelinde büyümeyi ve istihdamı garanti edebilen üretim sistemimizin büyük direncini ve esnekliğini gösterdi. Ukrayna’daki savaşın cephesi karşı güçlü bir pozisyon aldık”.

Otomotiv sektöründen bahseden Avrupalı Girişimciler Başkanı, dünyadaki çeşitli ülkelerin ürettiği CO2 emisyonlarındaki farkın altını çizdi. “Çin, ABD ve Hindistan tarafından üretilen %50’ye kıyasla emisyonların yalnızca %8’i Avrupa Birliği’nin 27 ülkesinden geliyor. Çin ayrıca 2060’a kadar, Hindistan ise 2070’e kadar iklim nötrlüğüne ulaşacağını belirledi. Bu nedenle gerekli – endotermik yanmalı arabaların üretimi için son tarih olarak 2035 tarihini revize etmek. Özellikle İtalya ve Almanya gibi ülkelerde, tüm üretim sektörleri ve işgücü üzerinde yıkıcı etkiler yaratabilecek bir son tarih. otomotiv sektöründeki ve referans tedarik zincirindeki güçlü yanları, Rusya’nın enerji bağımlılığından Çin pil tekeline geçme riskidir”.

Avrupa’nın uluslararası düzeydeki rolünün önemi buradan kaynaklanmaktadır. “Bugün – diye açıkladı – biz Avrupalılar iki büyük rakiple karşı karşıyayız: Çin ve ABD. Atlantik Paktı’na bağlılığımızı ve ABD’ye olan yakınlığımızı yeniden teyit ederken, ekonomik ve üretken alanlarda ikincisinin kimsenin indirim yapmadığının gayet iyi farkındayız”. “Amerikan hükümeti tarafından yakın zamanda kabul edilen Enflasyon Yasası – Hatırlanacağı gibi, farklı vergi sistemlerine sahip bir Avrupa’da halihazırda faaliyet gösteren, hatta içinde ‘vergi cennetlerinin’ varlığına müsamaha gösteren ülkelerimize yatırım yapmaya kesinlikle yardımcı olmayan bir hareket. Tüm bunlara ek olarak, farklı işçilik maliyetleri, farklı diller, kıtamızdaki şirketler arasında yüksek oranda rekabet var.” kıta, dünya sahnesinde ezilmiş ve alakasız kalma riskiyle karşı karşıyadır”.