Cevizli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kase haşlanmış doğranmış tavuk eti
- 1 kase çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kase tavuk suyu
- 3 kase su
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuzu bir hoş yeteri kadar üzerine şu ekleyip pişirelim,ben bir adet kemikli tavuk bütü haşladım kâfi geldi.
- daha sonra haşlanan tavuğun suyunu bir kaseye düzdüm soğumaya bıraktım,tavukları oda kemiklerinden temizleyip küçük küçük doğrayıp bir kase yapıp onuda bir kenara aldım.
- Bir tencereye tereyağını bırakıp eriyince içine cevizleri atıp yavaşça kavuralım.
- daha sonra unu ekleyip birliktece kavurmaya devam edelim.
- Evvelce hazırladığımız soğumuş olan tavuk suyunu ve soğuk olarak destek suyumuzu da üzerine bırakıp karıştırmaya başlayalım,soğuk olarak bırakmanızı sebebi unun topaklanmaması içindir.
- Kaynamaya yakın tavuk etini ek edelim bir daha karıştırmaya devam edip limon suyunu ve en son karabiberini ekleyip çorbamızın altını kapatalım.
- Cevizden dolayı çorbanın yavaşça renginin karamelize olduğunu goreceksiniz,bu ortada tereyağı un ve tavuk suyunun efsanevi bir biçimde koku yaydığını da unutmayalım.
Çorbamızı sıcak sıcak bir kaseye alalım. - Üzerine erimiş tereyağına biber ekleyip karıştıralım ve hazır kasedeki çorbaya ekleyelim,mis üzere sıcacık içimizi ısıtacak cevizli tavuk çorbamız içime hazırdır