Coop, yeni yönetim ve yeni atamalar: Maura Latini İtalya başkanı

Hasan

Member
Kooperatif sisteminin iki ana ulusal yapısının yönetişim yapıları değişir ve yeni atamalar onaylanır. Coop Italia’da Maura Latini başkan ve Domenico Brisigotti genel müdür rolünü üstleniyor. Bu, örgütün meclisi tarafından onaylanan şeydi. Bir notta, ”Alınan kararlar ve yakın geleceğe yönelik yönergeler, ulusal konsorsiyum ve ulusal birliğin işlevlerini birbirinden ayırma arzusuna dayanmaktadır” denildi.

Coop Italia, müzakere faaliyetleri, kooperatif ürününün geliştirilmesi ve iletişim planı konularında kooperatiflerin hizmetindeki yönetim yapısı görevlerini güçlendiriyor”, vurgulanmıştır. Ancc-Coop ise, “iş sözleşmelerinin temsili ve yönetiminin klasik işlevlerine ek olarak, kooperatiflerin ortak projeleri için stratejik tartışma yeri olacak ve çeşitli ulusal kooperatif konsorsiyumlarına teşvik ve rehberlik sağlayacaktır”.

Coop Italia’nın yönetim kurulu, yeni yöneticilerin katılımıyla yenilendi (ana kooperatiflerin genel müdürleri, murahhas müdürleri ve benzeri kişiler) ve bu çerçevede yeni seçilen yönetim kurulu tarafından oylanan atamalar değişmektedir. Halihazırda genel müdür olan Latini, başkan yardımcısı olarak Maurizio Prandi tarafından desteklenen başkan rolünü üstlenirken, Domenico Brisigotti genel müdür olarak atanır.