İtalya Avrupa ve Akdeniz elektrik merkezi

Hasan

Member
'' Akdeniz'in merkezindeki stratejik coğrafi konumu için İtalya, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu arasında bir enerji köprüsünü temsil eder. ”Terna, kalkınma planını 2025 sunan, birbirine bağlı sistemler arasında karşılıklı yardım olasılığı yoluyla güvenliği, sürdürülebilirliği garanti etmek için yurtdışıyla bağlantılı müdahaleleri teyit eder. Buna ek olarak, bu altyapılar yenilenebilir üretimin değişkenliği karşısında üretim kaynaklarını ve birikim kapasitesini paylaşma esnekliği için temel bir araçtır ''.

Planlanan ana projeler arasında Terna 'SA.CO.I.3', Sardunya, Korsika ve Toskana arasındaki mevcut ara bağlantının modernizasyonu ve geliştirme projesi, İtalya ve Tunisia 'Elmed' arasındaki ara bağlantı projesi, tüm Güney Alanı'nın enerji verimliliğini teşvik edecek enerji verimliliğini teşvik edecek, İtalya-Greece'nin iki katına bağlanması projesi, enerji, enerji verimliliğinin güvenli bir şekilde yönetilmesine izin verecek. Elektrik pazarının birleştirilmesi ve iki ülke arasında bakım varlığında bile enerji alışverişini sürdürmesi yoluyla “.

Buna ek olarak, Geliştirme Planı 2025'te, diğer destekçiler tarafından düzenlenen ve/veya ulaşım imtiyaz sahipleri olmayan 'Satıcı çizgileri' olarak bilinen ek ara bağlantı projeleri vardır. Bu girişimlerin sayısı son yıllarda ivme geçirmiştir. 11 GW'dan fazla kapasite talebi istişare başlangıcında. Terna, esas olarak güneyde ve adalarda yoğunlaşan yüksek voltaj ağına bağlantı taleplerinin yönetiminin, “ “ “, “ “ Ağ çalışmalarının gerçekleştirmesinde altyapıların sinerjik bir gelişimi ve garantili maksimum verimliliği yaratmak için yenilenebilir sistemlerin ve depolama sistemlerinin gelecekteki gelişmeleri hakkında sistemik bir vizyona sahip olmanızı sağladığını gösterir.

Terna'nın verilerine göre, 31 Aralık 2024 itibariyle, yenilenebilir sistemler için 348 GW bağlantı talebi (152 GW güneş, 110 GW kıyıdaki rüzgar ve 86 GW kıyı rüzgarından) ve depolama sistemleri için 277 GW'dır. Topluma göre, “ 2024 Terna-Snam senaryoları belgesi ve ulusal hedefler tarafından belirlenen ulusal ihtiyaçları aşan bu rakamlar, ülkenin yenilenebilir kaynaklarla sistemlerin inşasını ve gelişimini teşvik eden bir düzenleme '' de yasama mekanizmaları sayesinde ülkenin önemli bir yatırım seçeneğini temsil ettiğini doğrulamaktadır ', topluma göre.

Buna ek olarak, son iki yılda, tüketici kullanıcıları için doğrudan ulusal iletim ağından enerji çeken ve örneğin yüksek enerji tüketim sistemlerini içeren taleplerde bir büyüme olmuştur. Bu kullanıcılar için bağlantı talepleri, hem halihazırda operasyonel sistemlerin uyarlanmasını hem de yeni bitkilerin ağa bağlantısını ilgilendirebilir. Bu eğilim, işleme merkezlerine (veri merkezi) büyük bir parça için atfedilebilir: 31 Aralık 2024 tarihinde, talepler yaklaşık 30 GW'a eşittir, yıllık veriler 2021'den 24 kat daha yüksektir. Bu talepler esas olarak Kuzey İtalya'da, özellikle Lombardiya'da bulunmaktadır.

Terna, “ Dağıtım hizmetinin satıcılarıyla sinerji olarak, geliştirilecek veya ulusal iletim ağına bağlanacak bir dizi birincil kabin tanımlandığını '' '' giderek daha geniş bir şekilde yenilenebilir enerji niteliğini teşvik etmek ve hizmetin yüksek kalitesini garanti etmek '' olduğunu duyurdu. Bu bağlantı taleplerinin eğilimi, PNRR alanında sunulan fonlar nedeniyle daha da genişlemiştir. Terna, bağlantı çözümlerini incelemek ve '' 'ağa entegre edilebilecek ek yenilenebilir kapasiteyi ölçmek için bir çevreyi etkili bir şekilde modellemeye izin veren 76' mikrozon 'tanımına dayanan bağlantı isteklerinin yönetimini tanımlamıştır.