Kışın En Hoş Lezzeti Sıcacık Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası

SULTAN

Mod
Global Mod
Kışın En Hoş Lezzeti Sıcacık Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yavaşça zirveli un
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 5 su bardağı tavuk suyu (Mutlaka ekleyin)
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Renk ve lezzet veriyor)
  • Tuz
Su bardağı ölçüsü 200 ml

Kışın En Hoş Lezzeti Sıcacık Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kırmızı mercimeği nişastası büsbütün gidene kadar yıkadım.
  2. Tencereye sıvı yağ ve unu ekledim. Kokusu çıkıp yavaşça pembeleşinceye kadar kavurdum.
  3. Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurduktan daha sonra mercimeği ekledim.
  4. Mercimeği kavurduktan daha sonra tavuk suyu ve sıcak su ekleyip karıştırdım.
  5. Tencerenin kapağını aralık yaparak orta kısık ateşte pişmeye bıraktım.
  6. Pişen mercimeği blenderdan geçirdim. Bu kademede kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Çorbaya altın sarısı rengini verecek olan zerdeçal ve tuzunu ekleyip karıştırıp kısık ateşte kaynattım.
  8. Çorbamı servis ederken üzerine bayat pidelerle hazırladığım kıtır ekmekleri ekledim. Dilerseniz üzerine tereyağı toz biber yahut nane yakıp gezdirebilirsiniz. Afiyetle kalın.
  9. Kıtır ekmekler (kruton) için bayat pideyi küp küp doğrayıp tereyağını erittiğim tavaya aldım. Kıtır oluncaya kadar ortada karıştırıp kızartarak üzerine kırmızı toz biber ve kekik ekledim.
Kışın En Hoş Lezzeti Sıcacık Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı