Mercimek Çorbası

SULTAN

Mod
Global Mod
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça (domates, biber fark etmez)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 litre sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

• 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Çorbamızın üretimi için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar yavaşça pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kavrulan soğanlarımıza salça ekleyip kavurmaya devam edelim. Kavrulduktan daha sonra küp küp doğranmış havuç ve patatesi ek edelim. sonrasındasında güzelce yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. (bazı tanımlarda kıvam için un kullanılıyor ben onun yerine patates kullanıyorum. ).
  3. Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar orta ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  4. Çorba piştikten daha sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Ben blendırdan daha sonra bir kere de süzgeçten geçiriyorum daha ince yapılı oluyor.
  5. Karabiber, tuz eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirelerek ocaktan alınır.
  6. Bu ortada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
  7. Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan daha sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı