Musk tarafından yönetici olarak seçilen Twitter’ın CEO’su Linda Yaccarino

Hasan

Member
“Twitter’ın yeni CEO’su olarak Linda Yaccarino’yu ağırlamaktan heyecan duyuyorum! Linda Yaccarino öncelikle iş operasyonlarına odaklanırken, ben ürün tasarımı ve yeni teknolojilere odaklanacağım. Bu platformu, her şeyin uygulaması olan X’te dönüştürmek için Linda ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.” Bu, Twitter’ın sahibi Elon Musk tarafından söylentileri doğrulayarak belirtildi.

LINDA YACCARINO KİMDİR? – Linda Yaccarino, 27 Kasım 1963’te ABD, Long Island’da doğdu. Yönetici, 2011’de katıldığı grup tarafından bugün duyurulduğu üzere Nbc Universal’deki reklamcılık başkanı görevinden yeni ayrıldı. 1981’den 1985’e kadar Penn Eyalet Üniversitesi’nde okuduktan sonra, Yaccarino, Nbc Universal’e ulaşmadan önce Turner Broadcasting System grubuna katıldı. 2018’de Yaccarino, o zamanki ABD Başkanı Donald Trump tarafından Spor Fitness ve Beslenme Konseyi’ne iki yıllık bir dönem için aday gösterildi. Konsey Başkanı olarak, 2021’de Joe Biden yönetimindeki Beyaz Saray ile bir Covid aşısı kampanyası oluşturmak için ortaklık kurdu. Yaccarino, 2019’dan beri Dünya Ekonomik Forumu’nda bir çalışma komisyonuna da liderlik ediyor.

“Uzun süredir medya endüstrisinin içinden biri olan Yaccarino’nun seçilmesi, zor durumdaki şirkette bir değişime işaret edebilir ve çoğu Musk’ın görevi devralmasının ardından Twitter’dan ayrılan reklamcılar için bir rahatlama olabilir.” Twitter’ın grubu devralmasından bu yana çalışanlarının yaklaşık dörtte üçünü işten çıkardığını hatırlatarak. Yaccarino’nun NBC Universal’deki ekibi, diğerleri arasında Apple News, BuzzFeed, Snapchat ve Twitter ile ortaklık kurdu.

ABD gazetesi Musk ve Yaccarino’nun geçmişte işbirliği yaptığını hatırlıyor. İkili, geçen ay Miami Beach’te Twitter’ın kültürdeki rolü ve pazarlamacılarla ilgili gelecekteki rolü hakkında bir tartışma olan “Twitter 2.0: Sohbetlerden Ortaklıklara” başlıklı bir etkinlik için birlikte sahneye çıktı. NBC Universal ayrıca yakın zamanda 2024 Paris Olimpiyatları için Twitter ile olan ortaklığını genişletti, Yaccarino geçen hafta Musk’a attığı bir tweet’te ima ettiği bir hareketti.