“Pandemi mücadelesi bizi hazırladı”

Hasan

Member
Projeler ilerliyor pnrr içinde İtalyan üniversiteleri ve birçok üniversite için pandemik acil durumla kazanılan deneyim sayesinde eldiveni giymek mümkün oldu. bu da böyleydir Bari Üniversitesi ‘Aldo Moro’ Ekim 2019’da atanan Rektör Stefano Bronzini şöyle açıklıyor: “Verilen taahhüt hemen büyük bir meydan okumaya dönüştü”, ancak üniversitede araştırma “hiç durmadı”. Rektör Bronzini, “Pandemi, maskeler, personeli eve gönderme, akıllı çalışma ve öğrencileri meşgul etmeye hazırlıklı değildik”, ancak “referans noktası hiç durmayan araştırma faaliyetini sürdürmekti” diyor Rektör Bronzini. “Mart ayında, sadece bir hafta içinde – meslektaşlarım beni şaşırttı çünkü geleneksel bir durumdan çevrimiçi bir duruma geçtiler. Zor ama aynı zamanda heyecan verici bir durumdu: boş sınıfları görmek, taahhüt için bir neden olarak kalan bir zorluktu. sonraki yıllarda”.

“Biz – Bronzini’nin altını çiziyoruz – bireysel sektörlerin yirminci yüzyıldaki dikey araştırmasını çapraz araştırmaya dönüştüren bir araştırma programı oluşturmuştuk ve bu alıştırma daha sonra Pnrr’nin zorluklarıyla yüzleşmemizi sağladı.” Bari üniversitesinin yerel üretimle güçlü ilişkisinin altını çizerek, “Pandeminin en büyük coşku anlarından biri olduğuna inanıyorum: araştırmanın “üniversitemiz için çok verimli hale gelen” satırlarından birini öngörmek” diye ekliyor. sistem. “Bugün – Rektör devam ediyor – 10 kapsamlı ortaklık projemiz var”. “Yalnızca Pnrr için yaklaşık 300 milyon avroyu yöneteceğiz” ve “Plan’ın çok önemli bir taahhüt” olduğunun da altını çiziyor. “Pnrr – profesörü gözlemliyor – zorluk içinde bir zorluk çünkü biz ilerledikçe birçok kural oluşturuluyor ve benim umudum, Üniversitenin çok ihtiyaç duyduğu yeni eğitim kurslarını da engelleyebilecek büyük yatırımlar yapabilmektir. “.

Ve Pnrr aynı zamanda dijital dönüşümün büyük bir meydan okumasını temsil ediyorsa, “özellikle idari sistemlerde, Bari Üniversitesi hem Belediyeler ve İller gibi birçok yerel organla hem de Bölgenin kendisi ile” ilişkiler kurarak” kafa kafaya “yüzleşti. bölge boyunca dağılmış üretim yapıları” diyor Rektör. “Dijitalleşme – Bronzini’ye göre – üzerinde çok çalıştığımız enerji sorunuyla da bağlantılı çünkü enerji sorunu dijital dönüşümün ‘köşesinde'” ve “Bari Üniversitesi’nin bazı büyüme yolları oluşturduğuna inanıyorum. Elbette”. Rektör ayrıca yeni dijital beceriler konusunu gündeme getiriyor. Bronzini, “Dijital dönüşümle bağlantılı” harika tasarımlara bakıldığında “üniversitemiz halihazırda çalışan kişilerin eğitimiyle de ilgileniyor” diyor. Rektör sonunda “Üniversitemiz sadece yaş kurallarına göre girenlerle değil, aynı zamanda halihazırda çalışan ve bugün daha hızlı eğitime ihtiyaç duyan pozisyonlarda bulunanlarla da ilgileniyor” diye açıklıyor.