“Pesto üzerine duvar resmi, sanatsal açıdan büyük bir meydan okuma”

Hasan

Member
“Sanatsal açıdan bakıldığında bu duvar resmini yaratmak büyük bir zorluktu, çünkü bu gerçekten devasa bir eserin yaratımıydı ve ben genellikle bir illüstratör olarak küçük şeyler üzerinde çalışıyordum, dolayısıyla bu kadar büyük bir duvar resmi yaratmak herkes için zorlayıcıydı. Bu, Grubun Pesto Barilla'nın 30. yılını kutlaması vesilesiyle, İtalyan geleneğinin ikonik ürününe saygı duruşunda bulunmak amacıyla, Pesto Barilla'nın özel bir sanatsal duvar resmini yaratan illüstratör, yönetmen ve animatör Marianna Tomaselli tarafından söylendi. Parma'daki Rubbiano Sughi fabrikasının ana cephesinde 800 m2'nin üzerinde alan.

“Kavramsal düzeyde, görselin Barilla ve pesto değerlerini temsil etmesini istedim: Açık, basit ama aynı zamanda etkili bir çalışma olmasını istedim. Bu yüzden, bir dansta olduğu gibi dinamik bir şekilde birlikte dans eden tüm fesleğen yapraklarını serbest bırakan ikonik kavanozdan başlamayı düşündüm; gelenekten, yenilikten ve tazelikten bahseden bir dans. Aslında görseli görenlerin kokuyu alabilmesini ve Pesto Barilla'nın tüm özünü hissedebilmesini istedim: tazelik, sürdürülebilirlik ve renk”.

Ancak Marianna Tomaselli'nin sanatsal ustalığı Barilla'da yeni değil: “Barilla'nın yapım şirketinde zaten çalışıyordum: Üç yıl önce Publicis ajansı, Milano'nun merkezinde, Moscova bölgesinde bir duvar resmi yapmak üzere benimle iletişime geçti – 70 kişilik çalışma Pesto Barilla'nın sürdürülebilirlik temasını anlatmak için 'Pesto yeni yeşil' başlıklı m2'de, 'Herkesin sevdiği lezzet' küresel kampanyası kapsamında pesto kutlamalarını daha da anlamlı hale getirme fikri doğdu. Barilla pesto'nun 30. yıl dönümüne ve aynı zamanda bu büyük şirkete saygı duruşunda bulunmak için bunu Barilla fabrikasının kalbinde yapmayı seçtik.”