Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası

SULTAN

Mod
Global Mod
Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Gereçler

• 1 orta uzunluk soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 650 gr balkabağı
  • 3 orta uzunluk havuç
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı salça( biber kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi
  • 1/2 (yarım) kutu sıvı krema(100 ml)
  • Tuz
  • Karabiber
Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yağlar tencereye eklenip, eriyince yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenir. Biraz kavurduktan daha sonra soyulup doğranan havuçlar eklenir ve biraz daha kavrulur.
  2. Üzerine salça, kırmızı toz biber eklenip 1-2 dk daha kavrulur.
  3. Patates ve balkabağı da soyulup küp küp doğranır ve tencereye eklenir.
  4. Tüm sebzeler 1-2 dakika karıştırılıp kavrulduktan daha sonra üzerine 1,5 litre su eklenir.
  5. Başka bir kase de 1 dolu yemek kaşığı zerzevat çeşnisi 2 bardak ılık su üzerine dökülerek karıştırılır ve tencere kaynayınca üzerine eklenir.
  6. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık20-30 dk pişirilir ve blendırdan geçirilir.
  7. Zerzevat çeşnileri genelde tuzlu oluyor damak tadınıza bakılırsa tadına bakıp biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Zerzevat çeşnisi çorbaya hoş bir aroma, tat veriyor. Yoksa koymayabilirsiniz.
  8. Son olarak yarım kutu krema ve karabiber eklenerek çırpma teliyle karıştırılır ve 5 dk daha pişirilir.
  9. Şayet kıvamı size bakılırsa koyu olursa kaynamış su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz ancak biraz kıvamlı ağır bir çorba oluyor genelde.
  10. Yerken kavrulmuş kıtır küp ekmek ve iç çekirdek ile servis yapılabilir. Çok yakışıyor.
  11. Ben karabiberi çocuğum yemediği için yerken çorbanın üzerine attım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Şeymanın Özel Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı