Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası (Videolu)

SULTAN

Mod
Global Mod
Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet tavuk baget
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kıvamı biraz koyu geldiğinden yarım su bardağı daha sıcak su ekledim.
Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eriyince yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 2-3 dk kavuralım.
  2. Bu mühletin sonunda unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar ortalama 2-3 dk kavurmaya devam edelim.
  3. Akabinde salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha kavuralım ve artık suyunu ekleyelim. Ben yalnızca tavuk suyu kullandım, dilerseniz tavuk suyu ve olağan suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayınca blenderdan geçirerek çorbayı büsbütün pürüzsüz hale getirelim.
  5. Tel şehriyeyi ve elimizle dittiğimiz tavuğu ekleyelim. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına nazaran sıcak su eği yapabilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları ekleyelim.
  6. daha sonrasında servis edebiliriz. Lezzeti tek sözle şahane oluyor???? kesinlikle deneyin derim???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???? Bu ve başka tariflerimin ayrıntılı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim
    ⬇
    .
Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı