Teşviklerden indirimlere kadar, çokuluslu şirketlerin satışını ve üretimini çeken şey

Hasan

Member
Büyük çokuluslu şirketler (MNE) vergilendirmeye nasıl tepki veriyor? Bağlı olmak: Satış veya üretim faaliyetleri bireysel ülkelerin vergi sistemlerinin özellikleri ile çok ilişkilidir, örneğin Vergi Teşviklerikayıpların raporlanmasına ilişkin hükümler veya yaşam karşıtı kurallar; devam ederken finansal işlemler Yüksek yüksek ortalama vergi oranının doğrudan etkisi vardır. Sonuç olarak, ilk durumda belirli bir vergi sistemine göre bir ülkede üretmeyi veya satmayı seçebilirsiniz, ikinci durumda ülkeleri seçiyoruz. Minimum vergi oranları, lehine veya sıfır. Gelir Ajansı'nın çevrimiçi gazetesi Fiscooggi, OECD çalışmasının verilerini 'MNE iş işlevleri ve kurumlar vergilendirmesi' olarak bildirmektir.

Çok uluslu şirketlerUnutma, ''dünya üretiminin üçte birine katkıda bulun Ve küresel işgücünün dörtte birini kullanıyorlar ''. Sonuç olarak '' anlamak önemlidir .
Vergilendirmenin yer değiştirmede oynadığı rol Binlerce milyarlarca yatırım ileten ve işgücünü küresel bir kılcal kontrollü varlık ağı aracılığıyla harekete geçiren faaliyetler ve işlevler. Ve özellikle yararlı

yöneticiler politikacılar vergi politikalarını tanımlayacak ve yatırım ''.

Bu nedenle çalışmanın amacı, çokuluslu şirketlerin şirket işlevlerini küresel olarak hangi oranda geliştirmektir, örneğin üretim ve satış veya faaliyetler esas olarak finansal ve kendi holdinglerine bağlı. OECD çalışması, 2017-21 'Ülke-Ülke Raporlama' (CBCR) döneminin verilerini inceleyerek, bu kurumsal işlevlerin belirli yargı bölgelerindeki yeri, 200 gözlemlenenler, iştirakler ve bağlı kuruluşlar aracılığıyla Çokuluslu şirketlerin seçimlerinin bir volanı olarak vergilendirmenin gerçek ilgisi.

“ Bilgilerin işlenmesi, vergilendirme düzeyini gören geleneksel aksiyomdan çok daha karmaşık ve çeşitli bir gerçekliği vurgular, büyük grupların stratejilerini tanımlar, “diye açıklıyor Fiscooggi.En yüksek etkili ortalama vergi oranlarının finansal işlemler üzerinde doğrudan bir etkisi vardır''. '' Aksine, en rutin işlevler gibi Satış veya Üretimgibi görünüyor Oranlara daha az duyarlı Etkili ortalamalar ve dolayısıyla bunları yöneten iştirakler, düşük verim yargı bölgelerinde kaydedilmez ''.

Bu analiz ''Bazı işlevler, hedeflenen teşviklerin ve imtiyazların varlığına göre delokalize edilir basit vergilendirme seviyesinden ziyade ''. Bu yüzden ''Çokuluslu şirketlerin stratejilerine karar veren ülkelerin vergilendirme düzeyi değildir''. Aslında, gelir ajansı gazetesinde, '' Daha yüksek gerçek ortalama vergi oranlarının, tüm çok uluslu faaliyetler üzerinde değil, özellikle holding rejimine veya gruba iç finansman arzına bağlı bazı belirli işlevler üzerinde doğrudan bir etkisi vardır. Sonra finansal operasyonlar '.

Bu, “ Bu faaliyetlerle ilgilenen çok sayıda iştirakin, asgari vergi oranları, lehine veya sıfır sunan finansal merkezlerde veya yargı bölgelerinde kaydedildiği anlamına gelir. Çeviri, taksiyenin ağırlığının etkisi, şirketin çıkık seçimini yönlendirmede belirleyicidir ''. Buna ek olarak, şirket işlevleri, vergi teşvikleri, kayıpların raporlanması veya yaşamla mücadele kuralları gibi hükümler gibi vergilendirme sistemlerinin bir dizi diğer özelliğine de çok sık yanıt verir. Bu, Bir yan kuruluşu bu veya başka bir yargı alanında konumlandırma seçeneği, genel vergi iklimine ve faaliyetler lehine geçici önlemlere de bağlıdır. Bu varlığın '' '' diye açıklıyor Fiscooggi.

Bu nedenle çalışmadan, 'ilgili işlevlere sahip bazı bağlı şirketlerin, belirli bir yargı alanında uygulanan şirketler üzerindeki vergi oranlarından daha reaktif olabileceği' ortaya çıkmaktadır. OECD tarafından geliştirilen çalışma modeline dayanarak, “'% 15'ten az kâr üzerinden etkili vergilendiren ülkelerde veya eyaletlerde Kayıtlı varlıklar daha olasıdır Tutma veya kesinlikle finansal işlevleri yerine getiren kontroller. Bu şirketlerin payı aslında % 70'in üzerinde Bu yargı alanlarında, daha fazla vergilendirme ile aynı faaliyetleri yerine getiren kuruluşların sayısına ilişkin ''.

'' Aksine, ilgili işlevler üretme-den satış ve hizmet Ben daha az yaygın Düşük vergilendirme ile iştiraklerde '', Gelir Ajansı gazetesini yazıyor. Bu analiz '' Bazı işlevler, basit vergilendirme seviyesinden ziyade hedeflenen teşviklerin ve imtiyazların varlığına göre delokalize edilir.''.

'' Önemli olan, üretim, ithalat, ihracat ve istihdam edilen hacimler de dahil olmak üzere farklı yargı bölgelerindeki belirli özelliklerin yaygınlığıdır '' ', altı çizilmiştir. Bu durumlarda '' genellikle orada kurulan yönetim, satışlar ve üretim gibi işlevlerdir, taksisçi olumlu ve teşvik edilirse bir rol oynar, çünkü% 15'in altında kalan çok uluslu şirketlerin iş faaliyetlerini ve işlevlerini çekmek için yeterli değildir ' '.