Traktör protestosu, çiftçilerin neden sokağa döküldüğü: nedenleri

Hasan

Member
'Dinleyici' olarak katılabileceğiniz kalıcı bir teknik masa. Traktörlerle ulusal protestoyu destekleyen özerk Riscatto Agricolo hareketinin bu saatlerde Tarım Bakanlığı'nda kabul ettiği delegasyonlardan biriyle hükümetin dikkatine sunması öncelik taşıyor. Talepler Adnkronos tarafından görüntülenen bir belgede formüle edilmiştirDoğrudan çiftçiler ve tarımsal girişimciler için Irpef ve Imu ödemelerinden muafiyet ve üretim maliyeti değerinin belirlenmesi gibi en 'sıcak' konulardan, yakıt imtiyazlarının bakımında CAP'nin revizyonuna kadar uzanan 12 noktaya bölünmüştür. .

İkinci nokta var sektörün korunması Üretim maliyetinin artmasını önleyecek ve haksız rekabete karşı tedbirlerle. Çiftçiler bu konuda “üretim maliyetinin değerinin belirlenmesinden ve büyük ölçekli perakende ticaretin gerçekleştirdiği haksız uygulamaların izlenmesinden sorumlu organların” bulunmasını öne sürüyor. Ayrıca, “kendi bitki sağlığı düzenlemelerimize uymayan ülkelerden gelen gıda ürünlerine sıkı kontroller” ve “AB dışı ürünlerden kaynaklanan haksız rekabeti telafi etmeye yönelik gümrük vergileri”, ayrıca “tüm tedarik zinciri boyunca ürün izlenebilirliği ve yeni düzenlemeler” “%100 İtalyan ürün menşeli” bir marka için bir spesifikasyonun benimsenmesi umuduyla “İtalya'da Üretilmiştir” olarak adlandırılan ürünlerle ilgili olarak tüketiciye daha fazla şeffaflık sunan etiketleme konusunda.

Takip etme, Riscatto Agricolo “Yeşil Anlaşmanın Yeniden Programlanması” Çağrısında Bulundu yani “tarım şirketlerinin ekonomik sürdürülebilirlik açısından ulaşabilecekleri hedefleri belirleyen, milli üretimi cezalandırmayan ve uzun vadeli bir girişimcilik vizyonu sunan bir CAP revizyonu”. Talepler arasında “daha keskin” politikalar yoluyla “yaban hayatının kontrol altına alınması” ve diğer şeylerin yanı sıra şunu talep ediyorum: “Devlet, zararları hızlı bir şekilde ve yeterli tazminatla telafi etmelidir.

Tarımsal araçlara güç sağlayan yakıtlarla ilgili olarak, belgede “üretim maliyetlerini azaltmak ve ulusal tarım sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla tarımsal yakıtlara ilişkin mevcut imtiyazların sürdürülmesi” çağrısında bulunuluyor. Ve mali konularda “Irpef muafiyetinin sürdürülmesi Imu doğrudan çiftçiler ve profesyonel tarım girişimcileri için”.

Diğer taleplerin yanı sıra, “Ekilebilir arazilerin (bayrak) uygunluğuna ilişkin kontrol yöntemlerinin gözden geçirilmesi”. Krediye erişim konusunda ise “tarımsal sermaye malı alımlarında değişken faiz oranı durumunda dahi devlet tarafından garanti edilen azami tavan ile sübvansiyonlu faiz oranlarıyla doğrudan çiftçilere ve tarımsal girişimcilere kolaylık sağlanması” talep ediliyor. Tarım arazisi alımı için her zaman sübvansiyonlu bir oranda arazi kredilerine erişim”.

Bir diğer 'sıcak' konu ise “toprağın %4'ünün ekilmeme zorunluluğunun ve ekimi caydırıcı her türlü katkının kaldırılması”, “tarımda kuponların yeniden uygulamaya konması”, “üreticiler arasında dikey ve yatay düzenleme olanağı” ve çiftçiler” ve son olarak OTP kapsamında “ekoşema 1 düzey 2'de koyun ve keçilerin tanınması”.