Brandizzo katliamı, Salvini: “Hiçbir sorumluluk cezasız kalmayacak”

Hasan

Member
Brandizzo tren istasyonundaki trajediyle ilgili olarak, “Ortak taahhüt, tüm sorumluluğun mümkün olan en kısa sürede açıklığa kavuşturulmasıdır. Ortaya çıkan sorumluluklar cezasız kalamaz”. Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, Hükümetten gelen acil bilgide bunun altını çizdi ve “benim ve tüm meclisin Kevin, Giuseppe, Micael, Giuseppe ve Giuseppe’nin ailelerine olan kişisel yakınlığını” yineledi. Geçen 30 Ağustos’taki trajik kazanın beş kurbanı. İşyerinde bir ölüm bile çok fazla ve kurumlar olarak yaşananları açıklama görevimiz var” dedi.

Ayrıca okuyun

Salvini şöyle açıklıyor: “Demiryolu bakımı bağlamında Bugün tamamen güvenli teknolojiler yok ve güvenilir, insanların doğru davranışlarını görmezden gelmemizi sağlar. Protokolleri, yatırımları, düzenlemeleri, kontrolleri, mesleki eğitimleri alabiliriz ama İnsan faktörü belirleyicidir”.

Ve şunu ekliyor: “31 Ağustos sabahı tüm bakanlık yapıları, tam bir uyum ve işbirliği içinde olan Ivrea Savcılığı’nın emrindedir. Ayrıca, bakan olarak ben de başka bir içişleri kurumu kurmaya karar verdim. Kazaya neden olan teknik ve organizasyonel dinamikleri belirlemekle görevlendirilen komisyon. Hedef, önümüzdeki birkaç hafta içinde nihai bir rapora ulaşmak.”

“Yeni Taşeronluk Yasası ile ilgili birçok yorum” hakkında Salvini şöyle açıklıyor: “Bu trajik kaza bu yaz meydana geldi. RFI ile daha sonra Sigifer’e taşeronluk yapan Reggio Emilia kooperatifi CLF arasındaki çerçeve anlaşması 2020 yılına ait. Bu olayın sözleşmelerle, mevzuatla ve prosedürle ilgisi yok”. Bu nedenle, “1 Temmuz 2023’ten itibaren yeni sözleşmeler için geçerli olan yeni İhale Kanunu arasında herhangi bir korelasyon yoktur. Ancak, kuralın geçerli olacağı göz önüne alındığında, şantiyelerdeki kazaların sorumluluğu genel olarak diğer düzenlemelere, sözleşmelere veya taşeronlara atfedilemez. Danıştay’ın inisiyatifi ve AB’nin ihlal soruşturmasının önlenmesi talebi üzerine yeni İhale Kanunu’na eklenen taşeronluk kuralı, bu kural olmasaydı 13.00’de açılacaktı. İtalya’nın masrafı”