“Bunu düşünmek midemi bulandırıyor”

Hasan

Member
“Süper Bonus’u düşünün ve onu her gün düşünmenin neden midemi bulandırdığını anlayacaksınız; üstelik sadece kamu maliyesi üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı değil, aynı zamanda ekonomi politikasını dondurarak diğer müdahalelere çok az yer bırakması nedeniyle.” O söyledi Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti, Cernobbio’daki Ambrosetti Forumu’nda konuşuyor. Ardından Giorgetti şunu ekledi: “Pnrr tarafından öngörülen müdahalelerin uygulanması veya üretim kapasitesinin yapısal olarak güçlendirilmesi üzerinde zararlı, çarpık bir etki, sözde dışlama etkisi var”.

Ayrıca okuyun

“İtalya – diye devam ediyor bakan İstikrar paktı – kamu borcunu azaltma politikasını paylaşıyor. Alman arkadaşlarımın söylediklerine katılıyorum ancak Avrupa Komisyonu’nun bizzat bizden enerji dönüşümü konusunda belirli bir tür politika istediğini göz ardı edemem ve bu nedenle kamu maaş ve emeklilik harcamalarının giderlerden farklı değerlendirilmesini istemenin makul olduğunu düşünüyoruz. bu türden.

Giorgetti, “Ve eğer uluslararası düzeyde Ukrayna’ya destek konusunda hemfikir olursak, istikrar ve büyüme paktına göre Ukrayna’ya yapılan insani yardımın geri çekilmesi gerekir” dedi ve Ukrayna’ya atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Biz yardım ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Size yardımcı olabiliriz ama İtalyanların emekli maaşlarını düşürürsek durum biraz daha karmaşık hale gelir”.

“Orada bütçe kanunu – diye devam ediyor bakan – artık karşılayamayacağımız kiraları sınırlama ve her şeyden önce servet üretiminin ana kaynağı olan çocuklara bakarak yeni etkili zenginlik yaratanları ödüllendirme niyetine itaat edecek”.

“Sen bizi reddettinbankaların ekstra marjlarına uygulanan vergi. Şunu söyleyebilirim; vergi uygun olmayabilir, mutlaka yapılabilir, mutlaka iletişim eksikliği olmuştur ve geliştirilebilir ama bu verginin adaletsiz olduğu tanımını kabul etmiyorum, çünkü bu Adil bir vergi” dedi ve bu sabah başlatılan anketin sonuçlarının ardından Cernobbio’daki Ambrosetti Forumu’nda dinleyicilere seslendi.

“Devlet veriyor ve Devlet istiyor – Giorgetti’nin altını çizdi – ve Devlet, gerçekte kredi sisteminin tipik özelliği olması gereken riskleri kapsayan garantiler açısından bankacılık sistemine büyük miktarda verdi. Ve bu nedenle bu çok zor ve karmaşıktır. , böyle bir anda ailelere adanmış, bu hususu bir şekilde dikkate almamış”.

Önünde milletvekilleriDün tartışılan bankacılık kurumundaki hükümetin hisselerinin elden çıkarılmasına atıfta bulunarak, “bankacılık sistemi söz konusu olduğunda zamanlamayı kimsenin dikte etmesine izin vermeden ve hatta daha az acele etmeden, sakince çözeceğiz” diyor. Forumun kenarlarında.