Kültür Bakanı Sangiuliano: "Vandallara karşı savaş açtık"

SULTAN

Mod
Global Mod
Sansürlemem gerçek bir bela çok kategorik ve mutlak terimlerle”. Kültür Bakanı bu sözlerle Gennaro Sangiuliano“konuk”Sabah Haberleri“, İtalya'nın kültürel mirasına saygı göstermeyen vandallara ve turistlere saldırıyor.


“Gerçek bir savaşa girdik – diye devam ediyor Sangiuliano ve bize bildiriyor – Parlamento'da, sivil ve ceza davalarının seyri ne olursa olsun, bir yasayı onayladık, Müdürlere derhal ceza kesme yetkisi verelim ve bu kötü işlerin sorumlularının, bulundukları yerleri eski haline getirerek cezalandırılmasını istiyoruz” diye açıklıyor.


Kültür Bakanımız ayrıca 5. Kanal'da ülkemiz müzelerine yapılan ziyaretlerin “olağanüstü” sonuçlarından söz etti.%22 daha fazla ziyaretçimiz ve yaklaşık %33 daha fazla gelirimiz var. Bu, bu kültürel varlıkların korunması ve geliştirilmesi için bağladığımız ve tahsis ettiğimiz kaynakları üretmek anlamına gelir. Kaynaklar dağıtılmaz, ancak bu amaç için tahsis edilir. Tarihi, gelenekleri, kimliğiyle İtalya dünyaya benzersiz deneyimler sunabilir. İtalya kültürel bir süper güçtür, görevimiz onu korumak ve geliştirmektir” diye sonlandırıyor.
 
Üst